Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Bloggbild2

Lyckad semestertripp till Spanien

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tänk att det kan bli så bra när man inte gör som man hade tänkt. 5dagar i Spanska solen, så mycket avkoppling att det kändes som vi var borta dubbelt så länge. Den skönaste semestern på väldigt många år. Känslan var lite som när vi var på semester innan vi fick barn. Inget ansvar för nån annan än sig själv. Vi ville ju verkligen bara slappa helt kravlöst och det fick vi. Ni vet när man sover till man vaknar, inga krav på att fixa frukost utan alla äter varefter dom vaknar och alla tar ansvar för sig själva. När alla var klara så tog vi bilen till stranden, 30grader varmt och sol på det = väldigt skönt i havet också. Slappa, äta god mat, sola och skratta. När man bor hos folk man känt i 40år så spelar det ingen roll att man nuförtiden inte umgås till vardags, man vet var man har varandra och det är ganska skönt. Vi har semestrat ihop flera gånger tidigare. Jag och Marie flera gånger på 80talet “när vi var unga” haha. Och senare tillsammans alla fyra med barn innan Hugo fick FOP… Ja, hans FOP har nog en del i hur vårt sociala liv ser ut och har sett ut sedan 2001.

Vissa människor är väldigt enkla att vara på semester med, Jens och Marie ingår i den kategorin. Dessutom har dom ju haft lägenheten i Spanien i många år så dom hittar överallt och vet var vi skall äta mat och handla och allt sånt.  Otroligt skönt att slippa tänka, bara åka med. När vi varit borta några dagar så får jag frågan om allt är bra hemma nu när vi var borta. “Det förutsätter jag att det är…. Dom hör väl av sig om det är nåt, jag har inte ringt eller smsat sedan vi kom fram i måndags”. Om man nu skall ha semester så är det skönt att kunna stänga av allt som har med vardagen att göra. Jag inbillar mig att det är skönt för dom som är hemma också. Att dom känner att man litar på dom men också att dom hör av sig om det är något. Nu är Hugo snart 17år och kan prata för sig själv och har bra koll på sin FOP och går inte i skolan längre, så det känns det helt lugnt att åka bort. Även om hans FOP alltid kan få för sig att “vakna” närsomhelst, men det är ju inget man kan gå och oroa sig för. Jag har lärt mig stänga av tankar på Hugos FOP när jag är borta. Jag är inte den som oroar mig i onödan. Men å andra sidan är jag extremt noga med alla förberedelser innan jag åker bort.

Som sagt mycket slappande och det gör ju att jag får energi till att springa också även om det är jättevarmt. Jag gillar att göra det när jag är ute och reser. Det blev inte varje dag, men 3 turer blev det. Det blir som  kombinerad sightseeing och träning och med gps i mobilen så hittar man ju hem även om man snurrar bort sig. Sammanfattningsvis en perfekt start på semestern i år. Att sen komma hem som en pepparkaka i jämförelse med Hugo (se bild nedan) och sommaren har landat i Sverige också. Som vanligt är jag dålig på att fota när jag är i sällskap med folk, men dom där två med hattarna i solstolarna är våra semestervärdar :) Tack för en skön Semester! Den fortsätter iof ett tag till här hemma. Det är så skönt att ha autosvar på mailen så folk vet att jag inte tittar i den varje dag. Och att jag stängt av mailaviseringarna till mobilen så jag inte fångas av den i tid och otid utan endast när jag har tid och lust kan välja att gå in och läsa.

semester 3 semester 4 semester 2 Semester 1

Marie H Fahlberg –  @lilbellulaJewelry
Stötta FOP forskningen via Bankgiro 5823-7140, Swish nr: 1236402630, eller IFOPA.

  • Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013.
  • Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
  • Nominerad till David Legas stipendium 2012.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlingsstatus 29/6-2015.  29243:-

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.