Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Bloggbild2

Nya rutiner

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

I huvudet på en #hcpmamma del 23. Att snabbt hitta nya sätt när de gamla inte funkar som jag vill. Tidseffektivt, bekvämt och enkelt är liksom min grej. Jag gillar att ha rutiner som jag gör varje dag, i synnerhet när det kommer till träning. I går natt kom jag på att jag skall testa att yoga ca. 1tim på morgonen efter det obligatoriska kaffet som jag oftast tar ute på trappen i alla väder året runt. Så jag letade fram superskön yogamusik på spotify, varning till er som inte gillar panflöjt klicka inte på den länken då. Med risk för att bli hånad så erkänner jag att jag älskar panflöjt och de där indianerna från Strängnäs när de stod på torget och spela, jag tycker det är helt magiskt. Även om jag har yogat sedan 2001 så har jag aldrig haft som rutin att göra det på morgonen “inte min grej…” haha… syn för mig, bara gilla läget. Sedan Hugo fick FOP så har jag ändrat mina rutiner många gånger. Det har varit enda valet om jag vill träna, då får jag anpassa mig efter den tid det passar i schemat inte efter vad jag inbillat mig att min kropp tycker är bästa tiden. Det häftiga är att min kropp har aldrig ogillat det min hjärnan innan har inbillat sig att min kropp inte gillar.

Och nu får jag anpassa mig efter vädret. För både min mentala och fysiska hälsa behöver jag träna och jag tycker ju om att yoga det är absolut ingen uppoffring för mig, snarare avkoppling. Otroligt kravlöst och försiktigt jag är ganska stel mina mått mätt på morgonen, men så häftigt att känna hur kroppen vaknar varefter och blodcirkulationen får fart. Det blir nästan lite meditationsfeeling (meditera är “inte min grej” är lite för rastlös för det) så förmodligen var det här starten på grymt bra rutin. Det blev dock ingen löptur idag heller #runforfopSE har fått lite dåligt med reklam från min sida sista veckan. Jag hade inte lust att slösa bort tid på att gå fram och tillbaka till gymmet efter jag hade fikat och klippt håret på mamma, dessutom tyckte jag den där rumpmusklen behövde vila en dag till. Men jag skottade hela uppfarten istället. Frisk luft och en jäkla massa snö. Det verkar också bli en rutin de närmsta dagarna. Som kaffet jag har börjat ladda på kvällen innan jag går och lägger mig så jag bara behöver trycka på knappen på morgonen.

“Att skapa bra rutiner är att göra livet enklare även när är jobbigt” ~ @lillbelula

Marie H Fahlberg
Stötta FOP forskningen via Bankgiro 5823-7140. Eller IFOPA.

  • Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013.
  • Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
  • Nominerad till David Legas stipendium 2012.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlingsstatus 21/01-2015. 7010:-

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.