Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Bloggbild2

Från rullstols- till lakritsprovning

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det blev en sväng till Stockholm i måndagskväll. Jag var bjuden till Choklad & Lakrits på Sankt Eriksgatan 99, på lakritsprovning. Det var inte bara gott det var riktigt intressant om denna vildväxande rot också. Inflammationshämmande, blodtryckshöjande mm. Men det är skillnad på lakrits och lakrits vissa grejer är 100% lakrits medans andra är mest socker och mjöl och bara några procent lakrits som smaksättare. Det finns även glutenfritt mjuklakrits som innehåller rismjöl istället. Och det där med salmiak… DET! Borde man ju kommit ihåg från kemilektionen i skolan vad det är gjort av. Älskar man lakrits eller bara är nyfiken och vill ha en liten happening med föreningen, styrelsen eller företaget eller ett kompisgäng så är det här en kul grej. Se länk nedan. Tuija och Anette som har butiken arrangerar även lakritsfestivalen som har blivit jättestor. Nästa festival är i April 2016.

Så skönt att bara hoppa på tåget klockan fyra efter löptur/yoga/träning/rullstolsutprovning/ica/fxa lasagne/äta och sen dra till Stockholm. Jag kom fram en timme innan det började så jag tog en lååång skön promenad utefter vattnet. Om man går ut från Centralen där uppe så tar man till vänster över Klarabergsviadukten fortsätter över bron och trappen ner till promenad- cykel- löspstråket utefter vattnet. Då kan man gå hela vägen bort till Sankt Eriksbron. En helt underbar väg att gå om man inte är sugen på att trängas med folk eller gå bland hus och bilar. Jag har inte gått hela den vägen förut men har tycket det ser så mysigt ut. Jag gillar att upptäcka nya platser och gå olika vägar och det är så smidigt idag när man har gps i telefonen. Man har liksom koll på läget även om man har noll koll.

Tjejkväll med lakritsprovning. Jag kände bara Malin innan men hade sett flera av tjejerna på bild (på Malins FB) och de flesta visste vem jag var eftersom dom läst om mig på Malins hemsida. Jag är ju så dålig på att umgås med folk nuförtiden men såna här saker blir på så skön nivå. Det är kravlöst, lättsamt, roligt. Inspirerande möten med många skratt och några timmar helt borta från vardagen. Och jag hann med 20.37 tåget hem även den här måndagen. Ibland är livet precis helt som det ska, roligt ,effektivt,  händelserikt, stressfritt i en mix av jobb med Hugo, träning, hälsa och godis 😉

Lakrits promenad Lakrits 1 Lakrits 3

Tack Malin för du bjöd med mig! Äntligen fick vi tid att prata lite också.

Lakrits 2

Marie H Fahlberg –  @lilbellulaJewelry
Stötta FOP forskningen via Bankgiro 5823-7140, Swish nr: 1236402630, eller IFOPA.

  • Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013.
  • Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
  • Nominerad till David Legas stipendium 2012.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlingsstatus 5/6-2015.  16776:-

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.