Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Bloggbild2

Snart på flyget via Island

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nu är det inte så många timmar kvar. Väskan är packad, jag har dammat hela huset, plockat undan alla(nästan) mina tröjor/fuskpälsvästar som jag har en förmåga att ta av mig lite överallt i huset och RUT har varit här och dammsugit, skurat golv, badrum och putsat garderobsspeglar. Jag har tvättat så det är tomt i tvättkorgen och fixat middagen för i morgon. Så ingen behöver bry sig om att laga middag då och jag vet att det är fint när jag kommer tillbaks hem. Jag lever nämligen ihop med en väldigt ordningsam trio män. Iof lite lögn för Hugo är inte den bästa/ordningsamma men hans assistent är desto bättre. Hursomhelst så är det så skönt att åka hemifrån när allt är ordning och reda. Och taxi till Arlanda blir den här gången Bosse, min bästa golfparntnerspelare när jag var barn (jag var urdålig) egentligen en vän till mina föräldrar och det skall bli kul att spendera lite tid och prata i bilen med honom, det var länge sedan vi träffades.

Om allt går som det skall den här gången så åker jag med Icelandair och mellanlandar/byter plan på Keflavik, en riktig nostalgitripp. För 30år sedan i oktober 1984 flög jag själv för första gången i hela mitt liv (jag hade bara flugit en gång tidigare) till just Island. Jag skulle dit och vara frisörelev på Hargreidslustofa Krista i 6månader. Det var strejk när jag kom fram och ingen fick komma in och hämta mig på flygplatsen, då var det skönt att det var en liten flygplats. Jag klev på en buss och liksom hoppades att “det löser sig väl”. När vi kom utanför grindarna så stannade bussen och in klev en blond snygg kvinna i 30års åldern med en otroligt fint klippt bob/pagefrisyr och frågade efter mig. Ni vet på den tiden så fanns inget internet/mobiltelefoner men det gick ju faktiskt väldigt bra ändå. En stor kram och ut till bilen och där i baksätet satt två stycken trötta barn, Asta 3år och Jon 7år som somnat i väntan på mig, fina minnen. Tyvärr är mellanlandningen för kort på den här resan, men det var väldigt lockande att stanna till och träffa min Isländska familj, jag hoppas det blir en resa till Island för mig vid annat tillfälle.

Nu mot Boston! Ett läkemedelsutvecklingsforum för FOP med runt 120 personer från många olika länder. Det är FOP specialister/forskare, läkemedelsföretag, FOP representanter, IFOPA, IPC, FDA, NIH, Venture Capital…. JA! Jag blev tvungen att googla några av dessa förkortningar så jag hade koll på vad alla står för 😉 tänk vad man lär sig nya saker hela tiden.

Marie H Fahlberg
Stötta FOP forskningen via #runforfopSE  el. Bankgiro 5823-7140.

  • Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013.
  • Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
  • Nominerad till David Legas stipendium 2012.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlingsstatus 17/11-2014. 72031:-

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.