Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
28 November 2001. Samma dag. Från baksidan med armarna ihop.

Dagens reflektion om kläder

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jag läste en Twitter idag som fick mig att reflektera lite 😉

“Mans Moller ‏ @MansMoller
6-åringen vägrar ta på sig kalsongerna. Det skulle jag oxå våga vägra. Strax gig i Göteborg, ikväll Norra Brunn!”

Lite roligt tycker jag för i min vardag med Hugo och FOP existerar inte kalsonger längre, tänk att det är så naturlig för mig att jag hajar till när jag inser att barn/föräldrar kan får ta en liten strid på morgonen för ett klädesplagg som Hugo inte använt sen han var liten (jag minns inte ens när han sluta) för just det plagget för bara med sig en massa extra arbete och Hugo kan inte på något sätt varken ta på eller av sig det själv, hans armar/händer kommer liksom inte till för det sitter en massa skelett och låser fast hans axlar… det blir för nära kroppen.

Det finns säkert andra FOP föräldrar som anser att man måste ha kalsonger. Jag vet att Hugos mormor tyckte det en gång i tiden (det kommer hon säkert inte ihåg) men jag kommer ihåg nån kommentar om “måste man ju ha” i och för sig hade hon nån idé om att “måste” borsta håret på vampyren i källaren när han var liten gick på dagis och var alldeles lockig o rufsig i håret??? Men hon hittade ingen borste i vårt hus haha kan bero på att jag tyckte han va söt rufsig.

Det finns även dom som strider hysteriskt med sina barn om att dom absolut inte får ha mjukisbrallor till skolan hm… Självklart hade jag tyckt Hugo sett mycket coolare ut i ett par sjyssta jeans men va faaaan han kan faktiskt trockla av sig ett par mjukisbrallor själv under förutsättning att det inte sitter ett par kalsonger under och “hakar fast dom” här snackar vi en långfingertopp som når innanför resåren som heller då inte får sitta för hårt för det är endast kraften av ett långfinger som skall få byxorna att glida ner över rumpan.

“Varför krångla till det med ett par kalsonger när man kan skapa lite frihet utan” ~ Marie

Marie H Fahlberg
Nominerad till David Legas stipendium 2012.
ps. Om Måns 6åring fick gå med eller utan kalsonger idag har jag däremot ingen koll på 😉

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.