Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Marie & Hugo

Funderar på att fakturera rektorn :)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Helt klart så snappar min hjärna omedvetet upp även användbara saker inte bara sånt som Celtics fotbollsemblem??? (det var en fråga i Filip o Fredrik på tv häromdan). I fredags var jag ju med Hugo i skolan och det visade sig att hans dator som han nån gång i låg/mellanstadiet fick via habiliteringen via nåt som heter Cosmos inte kommer ut på internet i skolan och har inte gjort på två månader….

Det är ju så här att ibland så släpper jag vissa saker som jag anser att -Det där behöver inte jag lägga mig i! jag skall ju faktiskt inte vara in och gröta precis överallt och just hans dator har varit en sak som jag totalt ignorerat och hållit mig utanför och hans assistent på gamla skolan såg till att ha koll på att det fungerade och det fungerade väl ganska skapligt vad jag vet.

När jag nu kommer i slutet på oktober och inser att hela höstterminen har Hugos dator inte funkat att komma ut på nätet eller då naturligtvis inte heller kunnat skriva ut på skolans skrivare trots att jag vet att det var fixat att den skulle funka på kabel men ej trådlöst (jag hade faktiskt lite koll o va med där första veckan i augusti) . Då blir jag lite trött och på ren Svenska tänker jag “Hur j-a svårt kan det va???”

Jag ber en fröken om nr till IT avdelningen på kommun. Hon fixar det numret och 10 minuter senare ringer jag till IT avdelningen och får reda på att jamen vi vet att Hugos dator inte kommer ut på nätet (Cosmos datorerna är inte “samarbetsvänliga” med kommunens datasystem typ) därför fixade vi kabel istället, men vi har  haft möte i veckan för att reda ut hur vi skall göra med de Cosmos datorer som vissa elever i kommunens skolor har och det pratas då i termer som “konverteras” och “kompatibla” och sånt … Som tydligen min hjärna har nånstans på vägen kopplat ihop så jag faktiskt förstår precis vad hon pratar om.

Men, jag förklarar då att -Nämen det är inte det som är problemet, problemet är att Hugos dator kommer inte ut på nätet ens med kabel… -VA??? Det är ingen som har talat om jamen då kommer jag och fixar det efter lunch. Så Fredag em fixat och klart, det visade sig att det var två kabeluttag i samma dosa på väggen och på nummer 17 var ett plastlock neddraget (sånt ser man bara om man tittar väldigt nära och kollar ordentligt men sånt trodde jag att personalen på skolan hade koll på… fel av mej) så eftersom någon lyckts stänga den luckan syntes bara ingång nr 18 och den var ju inte påkopplad så det va ju både enkelt och logiskt att det inte funka när man visste om det.

Måndag morgon… Innan jag lämna Hugo igår tänkte jag “fasen undrar om jag skall starta igång datorn och kolla om det funkar och kolla om hans dator “ser skrivaren”.  Jag har ju nånstans på vägen förstått att den flyger ju liksom inte automatiskt in i datorn utan man måste ju göra lite aktiva saker för att även det skall funka (trodde ju jag att det var fixat i augusti). Men jag orka inte utan tänkte “äh… tar det sen m det blir problem”

Måndag em… Hämtar Hugo och viss irritation har infunnit sig under dagen då hans dator inte kommer ut på nätet med kabel??? -jamen va fan den funka ju fredags vad kan ha hänt när ingen är här??? Ok! jag tar med datorn hem kopplar upp den med kabel på nätverket hemma och det funkar alldeles utmärkt.

Tisdag morgon… Kommer till skolan stoppar i kabeln bakpå i laddaren som Hugos bärbara dator står i (ett typ “underrede”) varpå Hugo säger -Där stoppa inte jag i kabeln! -Nähe? för han hade satt kabeln i kabeluttaget som sitter på sidan i datorn… Men då funkar det ju inte för när den står i laddaren så är det laddaren som e “kompis med yttervärlden” hur f-n kunde jag veta det??? hm… min hjärna tyckte iaf att det va logiskt.

Jag kollar sedan om hans dator “hittar skrivaren” men jag ser den inte i hans dator och går till deras lilla personalrum för att kolla vad skrivaren heter och får hjälp av en fröken som hade lite koll, hon följer med och konstaterar att näe den gick inte att hitta varpå hon säger – IT avdelningen måste hjälpa oss med det här, vi får ringa dom sen.
-Näe, jag ringer IT avdelningen NU!

Jag ringer till IT avdelningen och kollar läget, återigen på grund av att det inte är en “kommunal dator” utan en Cosmos dator” så kan jag inte hitta och lägga till den skrivaren i Hugos dator, utan dom måste komma ut och gör nåt med skrivaren (jag anar att det är nåt som måste “låsas upp” för att kunna släppa in och tillåta Hugos “icke kommunala dator” att använda skrivaren. Så antingen kommer det någon idag annars så kommer dom i morgon och fixar det.

Jag pratar med Hugos assistent Leila och vi bestämmer att från och med nu så är hon och Hugo ansvariga för hans dator och hon får namn och nummer till den kontaktperson hon skall prata med om det uppstår problem och jag kontaktar sedan den personen på IT avdelningen så hon vet vem på skolan hon skall kontakta  när det har med Hugos dator att göra. Det här anser ju jag att rektorn borde ha kunnat tänka ut för att det skall flyta på lite smidigt, för det ju egentligen han “som bestämmer” vilka arbetsuppgifter hans personal skall ha inte jag, men om det inte funkar måste man ju liksom se till att det fungerar och göra hans jobb.

Tänk om det var EN personal på skolan som var lite intresserad som kunde få vara “data ansvarig” och hade ansvar för att ha kontakt med IT avdelningen gud vad mycket enklare det vore för personalen i skolan och för personalen på IT avdelningen att hjälpa dom lösa problemen plus slippa en massa irriterade lärare som tjatar om samma sak men inte har nån koll på datorer alls mer än att det inte funkar och den viktigaste informationen för att kunna lösa problemet inte kommer fram.

Struktur, planering, framförhållning är rätt bra saker… hm… insåg att jag skall nog inte skriva mer om det, men jag blir förvånad  över hur skolan fungerar men det är väl så när löner betalas av kommunala pengar och inte vinstdrivande företag. Som frisör vet man att gör man ett dåligt jobb kommer inte kunden tillbaka och då får man en lägre lön om man gör för många dåliga jobb står man i slutänden utan jobb… Ett arbete där man väldigt snabbt ser en “konsekvens av handling” man måste prestera och planera, ha en struktur och bra framförhållning för att det skall bli bra jobb så att kunderna skall vilja komma tillbaka och ju bättre man presterar ju högre lön får man.

Förra veckan jobbade jag i skolan på riktigt eftersom Hugos ena assistent var på semester och egentligen kan jag tycka att rektorn borde sett till att “någon” skickade mig “anställningspapper” att fylla i så jag kan fylla i en tidrapport som jag kan lämna in för att få lön för dom timmarna… Men sånt måste man ju liksom se till att styra upp själv och det e ju superenkelt när hon som sköter det jobbet är sjukskriven och inte där när jag är där.

Ibland blir saker så omständliga så jag känner bara att -va fan jag skickar en faktura istället, kan han inte se till att jag får fylla i papper, han har vetat sen i augusti att jag skall gå in och jobba den veckan och har han inte förmedlat det till den personen som har den uppgiften får han väl skylla sig själv om jag blir dyr att plocka in som vikarie…

Tyvärr så är jag inte sån, jag bara tänker så 😉
Hejsvejs *)(* Marie

Soffan är betydligt skönare än skolan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentarer ( 2 )

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.