Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Icebugs löparskor

FOP rullekörning, Icebugs och broddar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

I morse var det jag som skulle ta Hugo till skolan och jag vet inte hur det gick till men vi kom iväg lite sent. Trots det var vi framme 5 minuter innan han började, det är otroligt skönt att ha så nära och jag som springer 3-5km 4-6 ggr/v tycker ju att det är lite skönt att köra rulle i taskigt väglag med högt tempo, det blev lite lagom uppvärmning före morgonens löprunda med Icebugs på fötterna.

I veckan delade Vidars mamma Elin en länk på facebook om ett par väldigt smidiga broddar hon köpt till Vidar som är 4år och har FOP. Vanliga broddar har jag bara hittat ner till storlek 36 men jag vet att Hugo ändå kunde använda dom på sina vinterkängor redan när han var 6år men dom var ganska bökiga att sätta fast och blev halt och svårt att gå när man kom in. De här broddarna är samma typ men sitter bara fast framtill vilket gör att man enkelt kan ta på och av när man går ut och  in.

Själv använder jag ju Icebugs jag har både ett par curlingkängor och ett par löparskor. Det är alltså helt vanliga skor fast med dubbar. Man kan både power walka och springa på ren is och fortfarande ha fäste och det är helt suveränt när man drar rulle. Eftersom dubbarna är jämt fördelade under foten så funkar dom riktigt bra även när man går in i en affär, inte alls lika vingligt som med broddar.

Den här varianten på broddar gillade jag bäst innan jag fick mina Icebugs men dom hade inte gått så bra att springa med för om det kommer snö mellan skon och gummit som broddarna sitter på så åker dom av och det var väl på grund av dom svordomarna som Pelle köpte Icebugs i present åt mig. Tittar man på prislappen kan man kanske tycka att dom är dyra men… Dom är helt klart prisvärda jag har gått många mil i kängorna och redan hunnit spring några mil i löparskorna som jag fick i november och det är riktigt tryggt, kul och skönt att kunna röra sig ute på vintern utan att vara rädd för att ramla.

“If you really want to do something, you’ll find a way. If you don’t, you’ll find an excuse” ~ @OldWiseManRiver

Marie H Fahlberg
Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
Nominerad till David Legas stipendium 2012.


Detta bildspel kräver JavaScript.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlings status 10/12- 2012. 102 940:-
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.