Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Hugo & Insamlingsbössa till FOP Forskningen

Skattereduktion för gåvor från privatpersoner?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nu har jag kollat upp hur det fungerar och om våra privata givare som stödjer FOP-forskningen kan få möjlighet att göra detta avdrag i sin deklaration?

Hur har då skattemyndigheten gått till väga;
1. Föreningen måste bli godkänd och det skulle vi säkerligen bli om man läser hur det går till här men det kostar pengar och medför väldigt mycket extra administration.

2. Vad kostar det att vara godkänd gåvomottagare (förening)?
“…När ni lämnar in ansökan ska ni betala en ansökningsavgift om 10 000 kr. Observera att en betald ansökningsavgift är en förutsättning för att Skatteverket ska kunna pröva er ansökan. Ni får inte tillbaka ansökningsavgiften oavsett om ni blir godkända eller inte. Om ni blir godkända gåvomottagare måste ni även betala en årsavgift om 7 000 kr för åren efter ansökningsåret. Årsavgiften ska ni betala i förskott för varje år som godkännandet gäller, dvs. senast den 31 december.”

3. Hur fungerar det rent administrativt?
“…Eftersom gåvomottagarna (föreningen) är skyldiga att lämna kontrolluppgift för dessa gåvor kommer underlaget att vara förtryckt i din inkomstdeklaration”

4. Vad gäller för en privatperson?
“…För att få skattereduktion måste du dessutom ge minst 200 kr vid ett och samma gåvotillfälle och det totala gåvobeloppet uppgå till minst 2 000 kr under året. Högsta belopp som kan ge skattereduktion är 6 000 kr och den maximala skattereduktionen är 1 500 kr (25 % av 6 000 kr).”

Och där spricker tyvärr möjligheten för vår förening då det strider helt mot den ideologi vi/jag har “Alla pengar skall gå till att stödja forskningen inte till administrativa avgifter”

Självklart finns det två sidor att se på det.
Vi kan säkert få in mer pengar om privatpersoner kan göra ett avdrag men tycker våra stödjare att det är ok att dom första 17000:- går till skattemyndigheten och sedan varje år lägga 7000:- till Skattemyndigheten och sedan även behöva bekosta de administrativa timmarna som någon skall lägga på att skicka in kontrolluppgifterna till skattemyndigheten (tyvärr räcker inte min ideella tid till den administrationen + att det strider mot min ideologi) för att man som privatperson skall få ett avdrag och dessutom måste personen då donera minst 2000:-/år?

Hoppas ni inte tycker jag e jättetjurig som inte går med på den här möjligheten men min målsättning är och har alltid varit att “Alla pengar skall gå till FOP-forskningen” och alla underbara givare vi har skall veta att pengarna man donerar till FOP-forskningen faktiskt når sitt mål. Men självklart om skulle det dyka upp en sponsor som tycker att det här är värt att bekosta under en treårsperiod så vad vet jag? jag är inte bättre än att jag kan ändra mig om förutsättningarna ändras 😉

Hejsvejs *)(* Marie

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.