Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Invänta nästa :)

Resa med FOP till Ras al Khaimah julen-2011

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det är mycket att tänka på innan man bokar i alla fall tycker jag det för om vi skall åka iväg så vill jag att livet skall vara enklare än om man är hemma, inte mer besvärligt. Och det blev kanonbra som alla 80bilder nedan visar. (hoppas ni kan se dom och det inte blev för många? jag testar)

Vi bestämde ju ganska sent, i slutet på oktober att vi skulle skita i julen och dra till värmen eller vi??? det var väl egentligen jag som för en gång skull ville åka (jag och familjesemester är inte riktigt kompisar) jag tycker nämligen att det är så mycket meck att resa sedan Hugo fick FOP att jag hellre stannar hemma men nu kände jag för att komma bort och Pelle och Kazper tyckte oxå det, Hugo ville inte åka alls fast han hade inget val.

Men det förutsätter ju att det är ett perfekt ställe och vi lyckades hitta ett ställe som uppfyllde alla mina krav Hilton Ras Al Khaimah resort & spa i Förenade Arabemiraten (en timme med bil från Dubai) och det var faktiskt helt perfekt trots att mina krav/min önskelista är både petig och lång…
~Max 6tim flygresa (hm…nästan, drygt 6 dit och typ 7hem för då mellanlanda vi och bytte personal/tanka i Kuwait)
(Egypten hade varit kortare flygresa men inte lika varma kvällar och större risk för magsjuka så det alternativet gick bort)
~Extra bra platser på flyget så Hugo kan stå upp vid behov och även nära till toaletten.
~Max 20min från flygplatsen (hm…nästan, typ 27minuter med taxi)
~Här var även en väldigt snabb och liten flygplats så vi kom fort igenom utan strul.

~Hotellet skall ligga direkt på stranden.
~Inga nivåskillnader/trappor så Hugo kan gå utan att man behöver tänka.
~Inget familjehotell med tusen ungar som springer och röjer överallt så Hugo kan bada utan att man måste stå som en skyddsmur och ha stenkoll åt alla håll.
~Det här hotellet hade dessutom ett inhägnat barnområde med pool vattenrutschkanor utöver dom vanliga familjepoolerna det tycker jag var bra.
~Och ett extra plus att dom hade en “Vuxenpool” barnförbjuden!!! men Hugo fick vara där.
~All inclusive så man slipper fundera på vad/var man skall äta.

~Connection-rum så Hugo och Kazper kan ha ett rum med egen tv och Pelle & jag ett rum men att vi har en dörr emellan.
~Terass så man kan gå rakt ut frihetskänsla om Hugo vill ligga på sängen och titta på tv/vila så kan man vara ute ändå och inte bara på en balkong.
~Korta avstånd till frukost/lunch/middags restaurangerna, poolen och havet så Hugo kan gå överallt och slipper åka rullstol.

Om man nu tänker att jag var en sån som sov i förarsätet på en volvo en midsommarhelg på Gotland 1985 för vi tyckte det va onödigt jobb och slöseri med tid att sätta upp tältet… så har liksom kraven på själva boendet ändrats en del men “latheten/kravet på att livet skall vara enkelt” finns ju fortfarande 😉

Och den här julen var nog den skönaste på väldigt många år en vecka av total avkoppling, sola, läsa bok, slappa, bada, skönt väder, trevlig personal, rent fint hotell, bra mat, närhet till allt!!! det var som att hotellet var byggt för FOP och helt handikappanpassat överallt en stenad gångväg utefter hela stranden-erna/hotellområdet och jag som oftast brukar vilja se mer än bara hotellet och kunna bli lite rastlös efter 3dagar hade inte riktigt det behovet den här resan, jag var nog ganska sliten efter den här hösten så vi va inte ens utanför hotellområdet på hela veckan och det kändes sååååå bra.

Det enda minuset var att hotellet inte hade något shoppningstråk direkt utanför området men det visste vi när vi bokade och man kunde ta taxi till ett mall ca: 10minuter bort eller även hyra bil eller åka buss till Dubai en timme bort men på nåt vis kändes det som att “jamen Dubai dit kan Pelle och jag åka själva istället” eller ta med Kazper så kan Hugo vara med mormor och morfar (det är Hugos egna val/önskemål) den här resan var återhämtning överst på priolistan.

Och julen skippa vi totalt ingen dans runt granen det blev bara jag som hjula runt en palm på julafton-natten istället, bildbevis nedan… Pelle trodde inte på att jag kunde hjula så jag var ju tvungen att bevisa att jag faktiskt fortfarande kan det.

Hejsvejs *)(* Marie
ps. här nedan kommer alla bilder…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentarer ( 1 )

  • Annika

    Hej! Vilka härliga bilder! Blir lite avis, hade gärna också firat jul i värmen :))) Annika

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.