Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Om du inte kan förklara det enkelt, då förstår du det det inte bra nog // Albert Einstein

Tänkvärt när man skall förklara FOP

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Många tycker det är svårt att förklara och förstå FOP men egentligen är det väldigt enkelt om man inte krånglar till det. Muskler, senor, ligament förvandlas till skelett dels om man slår sig men även helt spontant utan synlig anledning = Sciencefiction = Vilket är otroligt lätt för barn att förstå men väldigt svårt för vuxna att förstå för vuxna kan inte tro att det kan vara så “enkelt”.

Och… Det går fort som bara fasen när det händer = Sciencefiction = Också så otroligt lätt för barn att förstå men så svårt för vuxna “för så kan det ju inte gå till”.

När man skall förklara FOP är det viktigt att ta bort all så kallad “brusinformation” alla kanske, eventuellt, troligtvis, sannolikt, ibland…  Att bara förklara kort och enkelt och strunta i att gå ner på djupet utan bara hålla sig till ytan då vet jag att barn förstår men jag tror även att det hjälper kommun och f-kassan så dom kan förstå och fatta sina beslut när det gäller vikten av assistans till små barn med FOP.

Marie H Fahlberg
Nominerad till David Legas stipendium 2012
ps. Jag tycker den här bild/texten beskriver det hela så bra och kanske är det så att man man måste förstå och veta mer för att kunna, våga och känna sig trygg i att förklara det enkelt när sciencefiktion blir verklighet.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.