Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Marie-H.Fahlberg

Ansökan inskickad :)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ibland förvånar jag inte bara min omgivning utan även mig själv. För knappt två veckor sedan dök det upp reklam med stora bokstäver i mitt FB flöde “Vill du veta mer om att läsa till MEDICINSK SEKRETERARE i Nyköping eller Eskilstuna”. Hm?!

Spontant reagerade min reptilhjärna lite surt, jag fotade bilden delade på min FB med kommentaren;
Såg det här på FB nyss. Annars kan jag ju meddela att det räcker med att få ett barn med en Sällsynt diagnos så blir man “ideellt arbetande medicinsk sekreterare ÅT vården” Hallå vem skall JAG fakturera??? 😉 :)

Men nyfikenheten tog över, jag var bara tvungen att kolla vad som krävs för att göra den här typen av arbete som jag till viss del redan gör. Jag klickade på länken och läste vidare. -Vill du arbeta som den administrativa spindeln i nätet och utveckla nya rutiner, skriva journaler, boka patienter, dokumentera, arkivera, hjälpa till med IT-support och mycket annat inom offentlig eller privat sjukvård? Utbilda dig till medicinsk sekreterare!”

Och där hände något i mitt huvud, jag blev för första gången i hela mitt 46åriga liv intresserad av att studera? Av den enkla anledningen -Vaddå? skall andra med mindre erfarenhet kunna utbilda sig i ynka två år och ha möjlighet att få lön för att göra sånt som jag brinner för. Det jobb jag vill ha i framtiden finns inte riktigt än men jag vet vad jag vill göra och jag vet att det kommer att finnas, vara brist på och behövas men då skulle det underlätta enormt om jag hade den här utbildningen.

Så i går skickade jag in ansökan jag kommer att kallas till tester i slutet på maj och om jag klarar dom blir det intervju och fler tester och sedan får poäng på det och om det är meningen att jag 46år skall börja studera på högskolan i Eskilstuna endast 5min gångväg hemifrån så kommer jag till hösten göra något jag aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle vilja göra STUDERA? Ja, ja vi är inte där en men väldigt spännade att se vad som händer.

Alla vi som lever med Sällsynta diagnoser kämpar konstant för att vården skall fungera för oss vare sig vi vill eller inte så blir vi tvungna för det finns ingen struktur runt de här diagnoserna. Det finns mycket att göra som spindel för de Sällsynta diagnoserna och själva grundplattan och strukturen är den samma som behövs för oss alla.

“När du gör ett val, förändrar du framtiden” ~ Deepak Chopra

Marie H Fahlberg
Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013
Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
Nominerad till David Legas stipendium 2012

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140. Insamlings status 11/3- 2013. 41 420:-
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.