Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
En av de 5  taggisarna sitter på Hugos mobil.

ICE Taggisar® för FOP

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Varningsinformationen inom vården behöver “fallskärmar” det är viktigt att hitta smidiga vägar för att kunna undvika felbehandlingar. Både för vår egen säkerhet, och trygghet skull men även för läkare/ambulans/polis och vårdpersonal vid en akutsituation. Verkligheten ser ut så idag och hanterar man patienter med vissa sällsynta diagnoser enligt standardrutiner kan man riskera livet för vissa och orsaka allvarliga skador med invaliditet som följd för andra. Men vi kan hjälpa till så att akutpersonal får möjlighet att ta hand om sällsynta patienter på bästa sätt utan att orsaka mer skada än nytta.

ICE Taggisar® = In Case of Emergency stickers finns nu för FOP. Med en förtryckt länk  när man redigerar i taggisen och den  ser ut så här [FOP Rare disease] (obs! ändra ej den). När du programmerat klart “omvandlas den” till en logga och text som är klickbar och går till Akutinformationssidan på Svenska eller Engelska du fyller endast i ICE nummer och mediciner.

Varje ICE Taggisar® är en etikett med en unik QR-kod som länkar till en mobil webtjänst där du sparar viktig information om dig.
Du fäster etiketterna på föremål du brukar bära med dig eller ha på dig exempelvis; Baksidan av mobiltelefon, på plånbok, hjälm, skolväska, nyckelring, permobilen… det är endast fantasin som begränsar möjligheterna, se den som ett komplement till akutkortet. Hugo har en taggis på sin mobil som han alltid har med sig. Jag brukar scanna koden med min mobil och visa när vi är på sjukhuset och träffar ny personal och har bara fått positiva reaktioner. En förpackning med 5 st taggisar kostar endast 99:- ett både billigt och enkelt sätt att skapa trygghet i vardagen.

ICE taggisen programmerar du enkelt via din dator du lägger in kontaktinformation till anhöriga samt information om eventuella viktiga mediciner eller allergier. Eller via din telefon, tips på bra och snabb app att scanna QR-kod med är NeoReader.

SOS Alarm uppmanar till användning av ICE i mobilen. Vanlig ICE info. inuti telefoner är dessvärre svår att nå om man har knapplåset påslaget. Med ICE Taggisar® kan räddningspersonal istället scanna QR-koden och snabbt få fram viktig information om dig.

I högerpanelen här på hemsidan finns nu en direktlänk där du kan beställa ICE Taggisar®  för FOP. Det är samma taggisar man beställer för Svenska som för Engelska du väljer bara språk när du lägger in ICE nummer då byter den även logga och länk. Jag är otroligt imponerad av dagens teknik och dess möjligheter. Taggisar.se har även en support som hjälper dig om du skulle behöva hjälp eller känner dig osäker när du lägger in informationen. Men det står tydligt och är väldigt enkelt att göra om man bara läser 😉

Övriga bra användningsområden;
-Du kan scanna koden själv med din egen telefon om du har den på ex. plånboken så…
-Du har alltid en direktlänk till Akutinformationen + Pdf-filen med medicinska riktlinjer och Dr Kaplan och Dr Pignolos mail och telefonnummer.
-Du har alltid koll på rätt mängd prednisolon-dos (om du lägger in det).
-Du kan snabbt visa 4min filmen om FOP från Akutinformationssidan.

“Du kan ignorera verkligheten, men du kan inte ignorera konsekvenserna av att ignorera verkligheten.” ~ Ayn Rand

Marie H Fahlberg
Utsedd till årets eldsjäl av VH Assistans 2013
Vinnare av IFOPAs Jennie Peeper Outstanding International Leadership Award 2012.
Nominerad till David Legas stipendium 2012.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stöd FOP-drabbade genom bidrag till FOP-forskningen

Bankgiro 5823-7140
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Inga kommentarer

Skicka kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.