Fibrodysplasia Ossificans Progressiva | ACVR1(c.617G>A; R206H) = Klassisk FOP
Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Norrköpings Stadslopp 5km stödjer FOP-forskningen

20/08/2016

Annie Norrköpings Stadslopp 5km
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Norrköpings Stadslopp 5km stödjer FOP-forskningen.
Lördag 20 Augusti start kl. 12.00.

Varje år stödjer Atea Norrköpings Stadslopp och arrangörsklubben GoIF Tjalve något dom tycker är bra och gör en värdefull insats i vårt samhälle eller någon/några som behöver hjälp. På 5 kilometer stödjer du med ditt deltagande i Atea Norrköpings Stadslopp arbetet med att hitta ett botemedel mot sjukdomen FOP.

På bilden ser ni Annie Forsberg. Hon är två år och en väldigt busig, glad och speciell tjej från Annie Norrköpings Stadslopp 5kmSkärblacka. Egentligen är hon precis som alla andra små barn i den åldern förutom att hon föddes med en genetisk mutation. Den är en av världens mest sällsynta diagnoser och kommer på sikt förvandla hennes senor, muskler och leder till ett extra skelett som omger kroppen, och låser fast henne i ett fängelse av ben. Bryggor av skelett bildas över leder och förhindrar progressivt rörligheten. Idag finns det 15 kända fall i Sverige men inget botemedel. Men ett framstående forskarteam i Philadelphia har för första gången kommit så långt att man testar en eventuell bromsmedicin på människor. Annie lider just nu inte av några fysiska symptom förutom sneda stortår och lite sämre balans. Men hon får inte leka utan full uppsikt för om hon ramlar, utsätts för trauma eller inflammationer kan sjukdomsförloppet förvärras.

För att forskarteamet ska ha resurser att kunna fortsätta sitt viktiga arbete behövs allt stöd de kan få. De löpare i Stadsloppet som springer i mål på 5 kilometer är med och bidrar till detta genom att 10 kronor per person går till forskningen.
Om man inte springer den sträckan men ändå vill stödja detta går det bra att stödja insamlingen till FOP-forskningen genom att sätta in pengar på BG 5823-7140 eller swisha till 1236402630.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Detaljer

Datum:
20/08/2016

Arrangör

Atea Norrköpings Stadslopp
E-post:
info@norrkopingsstadslopp.se
Webbplats:
http://norrkopingsstadslopp.se/hem/

Plats

START ICA Spiralen
Drottninggatan 59
Norrköping, 601 85 Sverige